Open dag Pieperhoeve

19 juni 2006

Meer dan 150 Nederlandse zorgboerderijen openen hun deuren op zaterdag 17 juni voor het publiek.

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf dat deelnemers met een verstandelijke beperking, personen met een psychische hulpvraag, jongeren uit de jeugdzorg, mensen met een burn-out, kinderen met ontwikkelingsstoornissen, dementerende ouderen of andere personen met een zorg- of hulpvraag, een dagbesteding, arbeidstraining of begeleide (werk)plek biedt. Het verschijnsel zorgboerderij is een snelgroeiend fenomeen. Zorgboerderij Pieperhoeve Zorg in Genemuiden is één van de 150 bedrijven die meedoet aan de open dag op 17 juni. Van elf tot vier uur verwelkomen zij belangstellenden graag. Een mooie gelegenheid om te horen, zien en beleven wat de combinatie van landbouw en zorg in deze regio inhoudt. Bezoekers kunnen van deelnemers zelf horen hoe het is om op een zorgboerderij te werken. Er zijn allerhande activiteiten zoals paardrijden, een skelterbaan, workshop voor de kinderen, verkoop van eigengemaakte spulletjes en natuurlijk is er een rondleiding met koffie, thee en lekkers.

Copyright 2024