De boerderij

De boerderij

De Pieperhoeve is een familiebedrijf; drie zussen Nelleke, Ingrid en Rita zijn als vennoten verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Rita woont op het erf, net als Ingrid met haar man Roel en dochter Ruth. Nelleke woont met haar man en twee dochters dichtbij op de Kamperzeedijk. Als familie doen we samen het werk. Tot 2000 was de boerderij een melkveehouderij in het bezit van onze ouders. Maar omdat de boerderij niet als melkveehouderijbedrijf werd voortgezet hebben we als familie gezocht naar andere mogelijkheden om de boerderij voort te laten bestaan. Zo is het idee ontstaan om als zorgboerderij verder te gaan. In mei 2004 zijn we begonnen met het bieden van zorg op de boerderij. Op onze huidige boerderij worden zoogkoeien en schapen verzorgd. Ook hebben we paarden, pony’s, ezels, konijnen en kippen. Naast dieren heeft de Pieperhoeve ook een boomgaard en moestuin waar afhankelijk van de seizoenen ook altijd genoeg werk te doen is.

Faciliteiten

Ons zorggebouw is ingericht als huiskamer met veel speelmogelijkheden. Want naast de werkzaamheden op de boerderij is er uiteraard ook gelegenheid tot ontspanning en gezelligheid. Er is een aparte ruimte om bijvoorbeeld te knutselen of een spelletje te doen. We hebben een grote keuken en er zijn 6 1-persoonsslaapkamers op de 1e verdieping. Sinds een aantal jaar kan er ook gebruik worden gemaakt van de zorgstudio tegenover het zorggebouw op het eigen terrein. Hier kunnen maximaal 2 zorgvragers logeren, die zo in een veilige setting kunnen oefenen in het zelfstandiger wonen. Overdag maken zij, met de anderen, gebruik van het zorggebouw. ’s Nachts slapen zij in de zorgstudio. Uiteraard is de begeleiding altijd oproepbaar en kan er ook gebruik worden gemaakt van cameratoezicht. Zowel in de zorgstudio als in het zorggebouw is er een invalidentoilet aanwezig voor mensen die minder mobiel zijn. In de zorgstudio is de douche hier ook op aangepast.

Buiten hebben we een grote tuin met een moestuin, kippenhok en uitzichttoren, een skelterbaan met echte verkeerslichten, een voetbalveld, schommel en een tafeltennistafel.
Vlakbij de boerderij stroomt het Venerite-kanaal. In de zomer, bij mooi weer, gaan we hier regelmatig kanoën met onze eigen kano’s. Ook is er dichtbij een strandje waar gezwommen kan worden.

Copyright 2024