Zorg op De Pieperhoeve ‘gewaarborgd’

29 december 2008

Een dag voor de heropening staat het erf nog vol met klusbussen.

In het prachtige nieuwe logeerhuis van zorgboerderij De Pieperhoeve worden nog lampen opgehangen, krijgen stoelpoten een viltje om de vloer krasvrij te houden, kruipen bouwvakkers op hun knieën rond met de laatste drempels en krijgt alles een laatste sopbeurt. De laatste loodjes, maar… de koffie pruttelt. Bijna vijf jaar na de start heeft de familie Van Dalfsen alle reden om een feestje te vieren. Natuurlijk met het nieuwe ‘zorghotel’ als direct aanleiding, maar ook belangrijk was de recente toekenning van het keurmerk ‘Kwaliteitsborg Zorgboerderijen’. Vooralsnog is De Pieperhoeve in de wijde regio de enige met dit predikaat. “Niet dat wij het hier dus zoveel beter doen dan collega’s, maar we zien het wel als een enorme waardering en opsteker voor al het werk dat we hier in de afgelopen jaren hebben gedaan. En je kunt zelf wel denken dat het allemaal goed loopt, maar pas als onafhankelijke deskundigen dat bevestigen mag je dat hardop zeggen. We zullen er alles aan doen om de kwaliteit te blijven waarmaken”, stralen Rita van Dalfsen en zus Ingrid in de huiskamer van het logeerhuis. Naast zes eenpersoonskamers op de bovenverdieping en aparte slaapaccommodatie voor de noodzakelijke nachtbegeleiding, is in het logeerhuis niet alleen aan de vaste gasten gedacht. De Pieperhove beschikt nu ook over een bezoekersruimte. “Wandelaars van het Zuiderzeepad en fietsers komen hier bijvoorbeeld ook regelmatig voorbij en die kunnen we nu een prima stek aanbieden om even te pauzeren. Nee hoor, we gaan er geen horecabedrijf van maken, maar voor een kopje koffie, een frisdrankje of thee met iets lekkers is men welkom. Onze jongeren zullen het prachtig vinden om bezoekers een zelfgemaakt stukje appeltaart voor te zetten. Natuurlijk, met appels die ze in onze boomgaard zelf geplukt hebben.”

Copyright 2024