Stoomgemaal en Pieperhoeve gaan samenwerken

22 april 2011

Stoomgemaal d’Olde Mesiene en Zorgboerderij de Pieperhoeve slaan vanaf woensdag 4 mei de handen ineen. De zorgvragers stellen op bepaalde dagen het bezoekerscentrum bij het stoomgemaal open, zodat het een rust en informatie punt voor de toerist is. Een mooie combinatie van natuur, cultuur, toerisme en de zorg.

Zorgboerderij De Pieperhoeve

Zorgboerderij de Pieperhoeve biedt vanaf mei 2004 dagopvang en dagbesteding aan jongeren met een verstandelijke en/of sociale beperking zoals autisme en/of ADHD. Sinds 2009 wordt er in het nieuwe multifunctionele gebouw ook logeeropvang geboden en dagopvang aan de oudere zorgvrager. Zorgvragers op deze zorgboerderij, zijn mensen die het leuk vinden om op de boerderij te zijn, omdat ze van dieren houden en omdat ze graag buiten zijn.

Stoomgemaal d’Olde Mesiene

Het stoomgemaal d’Olde Mesiene is al in 1856 gebouwd en heeft onlangs een mooie restauratie ondergaan. Het gemaal ziet er van boven tot onder weer prachtig uit en is zeker een bezichtiging waard. Naast het stoomgemaal staat het bezoekerscentrum waar recreanten bij kunnen komen van een fietstocht over de Kamperzeedijk, maar ook om te genieten van het prachtige uitzicht over de kolk en de vergezichten over Nationaal Landschap IJsseldelta.

Samenwerking Stoomgemaal en De Pieperhoeve

Vanaf woensdag 4 mei slaan het Stoomgemaal en De Pieperhoeve de handen ineen. Op woens- en zaterdagen zal hierdoor het bezoekerscentrum vaker open zijn. Het Stoomgemaal gaat het ‘genieten van natuur en cultuur’ veraangenamen door het schenken van koffie, thee of fris met wat lekkers. De Pieperhoeve kan hierin voorzien, omdat zij al enige ervaring met deze tak van recreatie hebben op hun eigen terras.

Openingstijden

Het bezoekerscentrum zal op de volgende dagen van 11.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.00 uur geopend zijn:

  • Woensdag 4 mei
  • Woensdag 11 mei
  • Woensdag 1 juni
  • Woensdag 8 juni
  • Woensdag 15 juni
  • Woensdag 22 juni
  • Woensdag 29 juni
  • Woensdag 6 juli
  • Zaterdag 9 juli

Na deze proefperiode wordt gekeken of dit project doorgezet kan worden tot de laatste stoomdag op 1 oktober.

Uiteraard is iedereen van harte welkom!
Meer informatie Stoomgemaal d’Olde Mesiene: www.stoomgemaal.nl

Copyright 2024