Dat is toch zo!

13 oktober 2012

‘Mag ik bij u langskomen, want eindelijk heb ik een filmpje gemaakt, waardoor ik kan laten zien hoe ik met mijn autisme naar de wereld en de mensen kijk.’ Deborah, een jonge vrouw met autisme, heeft haar beleving van autisme gefilmd.

Een uniek aanbod en een unieke ervaring; een boek en DVD over de beleving van autisme. Een boeiende en betrokken samenwerking tussen ervaringsdeskundige en professional. De auteurs Deborah van Arragon en Gerda Bastiaan willen met dit unieke materiaal een beleving van binnenuit geven, zodat het autisme begrepen kan worden.

Dat is toch zo!

Drie korte films met veel indrukken, details, andere overgangen, beelden en geluiden waar ogen en oren tekort schieten.. zoveel beeld en geluid in zo weinig seconden… De beelden roepen vragen op; beleef je de wereld echt zo snel, waarom ben je gericht op glinsterende dingen, wat doe je als je te veel prikkels ervaart, wat doe je bij zo veel angst? Deze vragen zijn aan Deborah gesteld en geven inzicht in de wereld van het autisme.

Bij de filmpjes zijn aanvullende teksten geschreven en door Deborah cartoons getekend om de beelden en tekst te verduidelijken en soms te linken aan de theorie. Dit boekje is gericht op ervaren en nadenken, het is geen studieboek, maar kan wel voor studiedoeleinden gebruikt worden. Waar de tekst en beelden aanleiding geven, zijn discussievragen toegevoegd om met anderen over na te denken.

U kunt de DVD en het boek eenvoudig bestellen bij de Pieperhoeve via het bestelformulier.

Naast haar boek en DVD geeft Gerda ook lezingen, nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.houvass.nl of meld u aan via het formulier. Bij voldoende animo zal er in februari/maart 2013 een lezing worden gehouden op zorgboerderij de Pieperhoeve (entree € 10,- pp).

Lees ook het artikel in de Stentor; Auti opent deur van binnenuit

Copyright 2024