5000 kilo fruit, Appelpersdag weer groot succes!

23 september 2022

Het was 14 september een prachtige dag, de zon scheen volop. Niet alleen het weer was prachtig, ook aan bezoekers en fruit geen gebrek. Meer dan 2000 kilo eigen fruit hebben we geperst, hiervan zijn al vele pakken sap verkocht. Daar kwam nog 3000 kilo fruit bij van mensen die zich hadden aangemeld.

De wegwerkzaamheden aan het fietspad op de Kamperzeedijk dreigden even roet in het eten te gooien, maar met uitvoerder Schagen konden we goede afspraken maken. De verkeersregelaars hebben onze bezoekers veilig naar de Pieperhoeve geleid. We zijn ze dankbaar!

De bijzondere brandweerauto die is omgebouwd tot frietkraam trok veel bekijks. De friet was heerlijk! Ook onze zus Jacolien van hoveniersbedrijf van Dijk was aanwezig met een kraam vol prachtige spullen. De koffie met appelplaatkoek nam ook gretig aftrek, net als de broodjes hamburger.

Heel veel zorgvragers kwamen met hun familie langs om de boerderij te laten zien. Onze collega’s hebben zich vrijwillig beschikbaar gesteld om mee te helpen. Ook familie en vrienden zijn we dankbaar voor de vele hulp voor en na deze drukke dag.

Moe, maar zeer voldaan, kijken we terug op een gezellige zonovergoten dag. En wat een prachtig bedrag heeft het opgeleverd! Dat geld gaan we besteden aan het verder klaarmaken van de dieren-beleef-tuin. Het hekwerk staat intussen, het ingezaaide gras groeit, op naar de volgende stap! Binnenkort meer daarover!

Copyright 2024