HIEPER DE PIEPERHOEVE!

7 mei 2024

Op 19 en 20 april was het zover. De aftrap van een feestelijk seizoen ivm het 20 jarig bestaan van de Pieperhoeve!
De Pieperhoeve zou niet kunnen functioneren zonder al onze gemotiveerde medewerkers. Vandaar dat Ingrid, Nelleke en Rita besloten hadden om eerst hen in het zonnetje te zetten en de feestelijkheden als team te starten. Nou, dat is gelukt! Wat hebben we het goed gehad!

We beginnen deze vrijdag op de Pieperhoeve. Tijdens een kopje koffie met wat lekkers worden de eerste cadeaus namens het team, aangeboden aan de zussen. Een nieuwe Pieperhoevevlag en voor hen alle 3 nog een persoonlijk cadeau. Vervolgens wordt eindelijk een tipje van de geheimzinnige sluier wat betreft dit weekend opgelicht. Door middel van picto’s wordt duidelijk gemaakt dat onze 1e bestemming Enkhuizen is. Het weekend door kregen we zo iedere keer gefaseerd te zien wat de volgende bestemmingen en activiteiten waren. We waren per slot van rekening wel uit met de zorgboerderij! In Enkhuizen hebben we geluncht en een bezoek gebracht aan het Zuiderzeemuseum. Erg leuk om daar rond te kijken en kennis te maken met de ambachten en sfeer van vroeger rond de Zuiderzee. Het waaide hard en regende regelmatig, maar dat gaf ons ook een goed beeld van hoe het vroeger rond de Zuiderzee kon spoken en het leverde prachtige luchten en dito plaatjes op!

Tijd voor de volgende picto’s en het volgende programmaonderdeel! Op naar ons hotel ‘villa Groet’ in Avenhorn. Daar hebben we ons even op kunnen knappen om vervolgens in het naburige Hoorn te dineren. Daar deden we nog een leuke quiz om te achterhalen wie van ons zijn collega’s het beste kende en werden Rita, Ingrid en Nelleke verrast met een jubileumlied.

De volgende ochtend, na een overvloedig ontbijt, wachtten wij in spanning de volgende picto’s af. De bestemming voor vandaag…? Alkmaar! Via een mooie, doch avontuurlijke binnendoor route (in ‘de Rijp’ – overigens een prachtig plaatsje – hebben ze het eenrichtingsverkeer nog niet uitgevonden) bereiken we Alkmaar. Daar maken we met elkaar een stadswandeling en worden we na de lunch nog even zelf losgelaten in deze mooie stad.
In de loop van de middag vertrekken we weer richting Genemuiden, waar bij terugkomst een uitgebreid Chinees buffet op ons wacht en er nóg een cadeau wordt aangeboden. 2 Franse langoor konijnen voor in de dierenbeleeftuin!


En dat brengt ons direct bij het volgende feest in dit jubileumseizoen, namelijk de opening van de dierenbeleeftuin op woensdag 12 juni waar genodigden van harte welkom zijn.

Mocht u nu denken; ‘wat zou ik graag ook eens sfeer willen proeven op deze zorgboerderij?’ Geen nood, want ook dat kan! Op vrijdag 20 september is er een extra feestelijke appelpersdag van 10.30 uur tot 19.30 uur. Er is van alles te zien, te koop, te beleven en te eten! Zie voor meer informatie ook de volgende link https://www.feestjeinstijl.nl/appelpersdag.

Hopelijk tot dan!

Team de Pieperhoeve

Copyright 2024