Geslaagde Appelpersdag

30 september 2024

De belangstelling op de appelpersdag van vrijdag 20 september was overweldigend! Dit jaar was het een bijzondere, extra feestelijke editie, vanwege het 20 jarig jubileum van de Pieperhoeve. Het was prachtig weer en veel mensen wisten de weg te vinden op de fiets en met de auto. Het was feest, dat kon je duidelijk zien en merken. Er reed geen treintje dit jaar, want het erf stond vol met kramen. De vele bezoekers konden dit jaar daarnaast voor het eerst ook in en van de boomgaard genieten. Ook daar stonden diverse kramen, waren er foodtrucks te vinden en waren er gezellige zitjes gecreëerd.  In een prachtige stretchtent in diezelfde boomgaard was er gedurende de dag wat muzikale omlijsting en de kinderen konden zich vermaken op een springkussen.  
Vanaf 8.30 uur was de Welsumer sapmobiel al bezig om het fruit te persen. Dit was te zien en te beleven tot 14.30 uur want toen was het totale ingebrachte fruit van 4000 kilo verwerkt tot heerlijk sap.
Het welkomstsapje bovenaan de dijk wierp zijn vruchten af. Alle pakken sap van de Pieperhoeve, die zelf 1000 kilo fruit hadden laten persen, waren totaal uitverkocht. Ook de omgebouwde brandweerauto die patat verkocht vertrok vroegtijdig, want alles was op.

Als team van de Pieperhoeve hebben we veel voorbereidingen getroffen voor deze dag en we zijn God dan ook zeer dankbaar dat het zulk mooi weer was en dat alles zonder ongelukken is verlopen. De jaarlijkse appelpersdag zal in de toekomst hopelijk weer plaatsvinden, maar dan weer kleinschalig, zoals het voorgaande jaren ook was. Dus geen groots evenement zoals dit jaar, maar wel weer een dag waarop er tijd is voor ontspanning en ontmoeting.

Binnenkort volgt er nog een diapresentatie van diverse foto’s. Duurt dat te lang? Neem dan vast een kijkje op Breman.net https://foto-breman.nl/Jaar/2024/2024_240920_Appelpersdag_JK/index.html

Copyright 2024