Zorgaanbod kinderen en jongeren

Zorgaanbod kinderen en jongeren

Op zorgboerderij de Pieperhoeve bieden we het volgende zorgaanbod aan kinderen en jongeren;

 • Dagopvang voor schoolgaande jeugd op woensdagmiddag van 13.30 – 17.30 uur
  en op zaterdagen van 9.30 – 17.30 uur*
 • Logeeropvang in vaste groepen in weekenden van vrijdag 17.00 uur t/m zondag 17.00 uur.*
 • Vakantieopvang op inschrijving in de voorjaars, mei, zomer en herfstvakantie vanaf maandag 17.00 uur tot donderdag 9.15 uur.
 • Individuele ambulante begeleiding aan jongeren en hun ouders. Flexibel in te zetten en op maat gesneden. Dit kan ingezet worden als dat een specifieke vraag is vanuit de gemeente. In overleg met ouders wordt dit dan onderdeel van het zorgplan.

* 1 weekend in de maand zijn we gesloten voor dag en logeeropvang. Dit geldt ook voor 3 weken in de zomerperiode en 2 weken in de kerstvakantie. Deze laatste sluitingsweken zijn ook van toepassing op de dagbesteding en de opvang van kinderen op de woensdagmiddag.

Wat we doen

Op onze zorgboerderij is er allerhande werk te doen wat te maken heeft met de verzorging van de dieren. Verder bieden we werkzaamheden die te maken hebben met het onderhoud van de hokken en gebouwen, het kweken van groente en fruit en het helpen bij en/of meebeleven van activiteiten die seizoensgebonden zijn. Zo kan er bijvoorbeeld geholpen worden bij het plukken van fruit, het rapen van walnoten, het kloven van hout en het verhuizen van de schapen in de zomer en winter. Ook het meekijken bij de geboorte van lammetjes en het scheren van schapen is een geliefde seizoensactiviteit. Op de Pieperhoeve is (appeltaart) bakken -niet voor de verkoop, maar voor eigen gebruik op ons terras- ook een terugkerende activiteit. Op de dagbesteding worden er daarnaast ook nog producten gemaakt voor de verkoop, zoals walnotenolie en kaarten. Al deze bovenstaande activiteiten zijn bedoeld om:

 • te leren samenwerken
 • meer zelfvertrouwen te krijgen
 • actief bezig te zijn
 • te genieten van het boerderijleven en het platteland
 • verantwoordelijkheid te leren dragen

De activiteiten zijn niet bedoeld om productie te draaien en geld te verdienen. Met elke ouder en/of contactpersoon van de zorgvrager wordt van tevoren uitgebreid in een kennismakingsgesprek gekeken wat hij of zij wil en kan leren. Er wordt een plan gemaakt met specifieke leerdoelen die regelmatig geëvalueerd worden.

Copyright 2024